top of page

O NAMA

Uvodna reč osnivača…


Dobrodošli na Balkanski Teološki Fakultet!
 

Pozdravljamo vas u ime našega Gospoda Isusa Hrista i u ime Saveza Hrišćanskih Baptističkih Crkava u Srbiji i na ovaj način želimo vam predstaviti BTF i probuditi u vama želju da nam se pridružite u proučavanju Reči Božije.


BTF je osnovan pod vodstvom Gospoda Isusa Hrista koji nas je duboko u srcu presvedočio da je ovakva vrsta Biblijskog obrazovanja koje je ujedno praktično i akademsko prekopotrebno današnjim duhovnim vođama u našim crkvama u Srbiji. Zdrava Biblijska nauka i jaka volja za misijskim radom je ono što mi želimo da postignemo na BTF-u. Sve je manje radnika za Gospoda a sve je veće misijsko polje. Kroz BTF mi želimo da ovo promenimo i da probudimo mlade ljude i podstaknemo njihovu revnost za Gospoda.


Balkanski Teoloski Fakultet  postoji kako bi obučio mlade ljude za službu noseći u srcu veliku zapovest našeg Gospoda Isusa Hrista (Matej 28). Želimo da vas od prvog dana ohrabrimo da budete studenti koji “menjaju svet”. Prvo promenite vaš lični svet spoznajom Božjeg poziva u službu, onda promenite svet oko vas pripremajući se za službu, i onda idite i promenite svet za Hrista!


BTF je misijski orijentisan fakultet na akademskom nivou i ako osećate da vas Bog poziva ili vas je već pozvao u službu ovo je pravo mesto za vas gde će te moći iskristalisati vaš poziv, utvrditi ga, i jasno doživeti gde vas Bog želi u službu Njemu.
Poziv od Gospoda u službu je veoma bitan i na prvom mestu! Kako bi bili spremni odazvati se pozivu u potpunosti verujemo da je zdravo Teološko obrazovanje veoma bitno.


Neki od vas već služite u crkvi ali vam je potrebno dublje Biblijsko obrazovanje sa akcentom na misijski rad onda je BTF pravo mesto za vas!


BTF je mesto za one koji su vizionari; oni koji vide veliku sliku Božjeg dela i žele da budu deo toga. Mesto za aktivne i nadahnute hrišćane koji žele da se nauče da služe Hristu, i za one koji žele da poboljšaju svoju već postojeću službu i da promene svet na bolje radi Hrista.


BTF nije isključiv po pitanju denominacije ili crkve kojoj pripadate tako da želimo saradnju sa svim crkvama i da pružimo akademsko i praktično usavršavanje svima koji vrednuju visoko Teološko obrazovanje.


Dođite i iskusite BTF! Pratite nas na FB  i Web stranici i uvek možete prisustvovati predavanjima uz prethodno najavljivanje kako bi se uverili da je BTF pravo mesto za vas!   
 

Srdačno vaši u nadi da će te nam se pridružiti,
BTF Odbor


 

BTF LOGO FB 2019.jpg
10515010_668799649879825_1334839766_n.jp
bottom of page